илюстрация: PixabayДесет дни преди фаталния край личният лекар на починалата в

...
илюстрация: PixabayДесет дни преди фаталния край личният лекар на починалата в
Коментари Харесай

Джипито на починалата бременна жена: 10 дни по-рано й казах, че незабавно трябва да влезе в болница

илюстрация: Pixabay

Десет дни преди съдбовния край персоналният доктор на умрялата в благоевградската болница бременна жена е настоял тя бъде прегледана от гинеколог и неотложно да бъде настанена в лечебно заведение.

Д-р Джупанов от Разлог, който е персонален доктор на цялото семейство, е прегледал бременната жена в късния следобяд на 5 март, петък.  Въпреки че не е имала блестящо изразени признаци на Covid инфекция, той е бил безапелационен, че 43-годишната жена би трябвало да постъпи в болница, описа БНР.

„ Моят съвет беше още в петък, когато за пръв път пристигнаха, по най-бързия метод да се извърнат към акушер-гинеколог. Основното беше да влязат по най-бързия метод в болница, тъй като там имаше опасности – възраст, наднормено тегло, кръвно и по този начин нататък “, сподели.

През почивните дни лекарят е поддържал непрекъсната връзка по телефона с пациентката и е траял да упорства пред брачна половинка ѝ да вземат незабавни ограничения.

„ В неделя брачният партньор ѝ пристигна, с цел да вземе документите за обзор и отново му повторих, аз съм го описал и писмено, наложително незабавно да тръгнат към болничното заведение “, сподели доктор Джупанов.

Едва на четвъртия ден бременната жена постъпва в Акушеро-гинекологичното поделение на регионалната болница в Благоевград  и час по-късно е преместена в реанимация.  В събота сутринта  тя губи борбата с ковид. 

Здравният министър изиска инспекция по случая. Близки на дамата описаха, че са получили указания от лекари да купуват медикаменти за болната и да й ги носят в реанимацията.
 
" Искам да изкажа съболезнования на фамилията. Веднага след рапорта съм издал заповед казусът да бъде прегледан обширно. Всички участници в процеса ще дадат своите показания ", съобщи в ефира на Нова тв шефът на болничното заведение доктор Огнян Митев. Той е безапелационен, че няма такава процедура околните на пациенти да купуват медикаменти.
 
" Когато едно лекарство е дефицитно и бъде закупено от околните на пациент, те взимат фактура, която им се заплаща. Ние нямаме липса на медикаменти ", прибавя доктор Митев.
 
" Жената е пристигнала в болничното заведение предишния понеделник. Тя беше в тежко положение и бе приведена в реанимация. Беше събрана лекарска комисия, която да разиска проекта за лечение. Ние искахме да преведем болната в профилирано поделение в София, само че и там здравните заведения са извънредно натоварени. Проведени са и диалози и съвещания сред нашите лекари и тези в София ", споделя още шефът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР